Content Marketing

Het inhuren van een goede content marketeer kan een uitstekende investering zijn die je zo weer terugverdient. Content marketing is het strategisch invullen van je marketing met de juiste verhalen en informatie. Je kijkt hierbij naar de informatiebehoefte van je doelgroep en speelt daar vervolgens op in met de juiste verhalen en informatie. Met de juiste content op de juiste plaats kun jij dus je strategische doelen bereiken. Dat betekent dus meer bereik, engagement, leads of omzet voor jouw bedrijf.

Het bedenken en maken van de juiste content is echter nog niet zo makkelijk. Want hoe kom je achter de informatiebehoefte van je doelgroep? En hoe speel je daar vervolgens op in? En hoe maak je dan die content? Met het antwoord op die vragen kan ik je helpen. Als content marketeer kan ik je helpen met onderzoeken wat je klanten voor informatie willen hebben. Ook kan ik je helpen met het strategisch inspelen op die informatiebehoefte. Hieronder lees je meer over de mogelijkheden.

Content onderzoek

Wanneer je succesvol met content aan de slag wilt gaan, dan moet je weten wat er bij je doelgroep speelt en wat voor vragen ze hebben. Daarom is het belangrijk de informatiebehoefte van je doelgroep in kaart te brengen. Daar kan ik je bij helpen. Met beproefde onderzoeksmethodes achterhaal ik die informatiebehoefte. Daarmee krijg jij inzicht in wat je doelgroep beweegt, wat hen interesseert en welke vragen ze hebben. Dat geeft je duidelijkheid en stelt je in staat om de juiste content te creëren.

Contentstrategie

Welke informatie ga je aan jouw doelgroep geven? Hoe ga je ze met die informatie overtuigen van de meerwaarde van jouw dienstverlening? En in wat voor vorm ga je die informatie aan ze presenteren? Een duidelijke contentstrategie geeft antwoord op deze vragen. Ik kan je helpen met het opstellen van een duidelijke en bruikbare contentstrategie. Geen dikke pakken papier, maar een beknopte handleiding waar je mee verder kunt. Daarmee krijg jij helderheid en kun je jouw doelgroep overtuigen van je meerwaarde.

Content creëren

De kwaliteit van je content is erg belangrijk en kan je professionele uitstraling maken of breken. Wanneer jouw communicatie fouten of slordigheden bevat, dan kan je doelgroep daar erg snel op afknappen. Om professionele content te maken heb je dan ook een professionele content marketeer nodig. Ik kan je helpen met het produceren van teksten, afbeeldingen en andere content. Daarmee ben jij verzekerd van goede content en weet je zeker dat je de juiste boodschap overbrengt.

Content evalueren

Hoe weet je nou dat de content die je maakt ook echt werkt? En dat je er de juiste doelgroep mee aanspreekt? Om daar inzicht in te krijgen is het belangrijk om periodiek de resultaten van je content te analyseren. Ik kan je helpen met het analyseren van je content en de effectiviteit ervan. Hiervoor kijk ik naar je doelen en de bijbehorende KPI’s en kijk ik naar de cijfers. De resultaten deel ik met je in een helder rapport. Dat kan eenmalig, maar ook periodiek. Zo weet jij zeker dat je op koers blijft om je doelen te behalen en kun je bijsturen wanneer dat nodig is.

Interesse in de mogelijkheden?

Content marketing is tegenwoordig onmisbaar voor zakelijk succes. Het inhuren van een goede content marketeer is dan ook een investering die je makkelijk weer terugverdient. Wil je eens sparren over de mogelijkheden voor jouw bedrijf? Plan dan een vrijblijvende kennismaking in via onderstaand formulier en dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!