Geef je marketing houvast met een contentstrategie

Contentstrategie geeft jouw marketing duidelijkheid

Regelmatig content publiceren is belangrijk om als organisatie te overleven in de 21e eeuw. Maar hoe doe je dat? En hoe vind je inspiratie om regelmatig content te publiceren? Als je hiermee zit dan is een contentstrategie een goede oplossing. Een contentstrategie zorgt ervoor dat jij in de lead bent met je content en dat je gericht aan de slag kunt met je content.

Wat is een content strategie?

Een contentstrategie is een document dat je houvast biedt voor het regelmatig uitbrengen van herkenbare content. Door het hanteren van een contentstrategie kun je met content gericht werken aan het behalen van je marketing- en/of salesdoelstellingen. In een contentstrategie beschrijf je onder meer welke content je gaat creeƫren, waar en wanneer je die gaat plaatsen en waar die content aan moet voldoen. Dit geeft je richtlijnen, houvast en zorgt ervoor dat je niet zonder inspiratie komt te zitten.

Waarom is een contentstrategie belangrijk?

Een contentstrategie is belangrijk omdat je hiermee met content gericht kunt werken aan je marketing- en salesdoelstellingen. Het geeft je rust, houvast en duidelijkheid, zodat jij gericht content kunt maken. Geen losse flodders meer, maar regelmatige en herkenbare content voor jouw organisatie. In een contentstrategie leg je onder meer vast welke doelstellingen je wilt behalen en hoe je je content gaat inzetten om dat te bereiken. Je kunt diverse doelstellingen behalen met een contentstrategie, zoals:

  • Het werven van prospects en leads waar je accountmanagers mee aan de slag kunnen;
  • Het werven van donateurs voor goede doelen en stichtingen;
  • Het werven van de juiste medewerkers;
  • Het realiseren van meer verkopen in webshops;
  • Het vergroten van je bereik en naamsbekendheid;
  • Het genereren van meer interactie met je doelgroep en je content;

Eens sparren over jouw content?

Ook voor jouw organisatie kan een contentstrategie uitkomst bieden. Met jaren aan ervaring in de contentmarketing help ik je graag om je content onder controle te krijgen. Plan nu een afspraak in voor een vrijblijvende kennismaking, zodat jij met jouw content aan de slag kunt.