Bouw een sterk werkgeversmerk met employer branding

Employer branding is een voorwaarde voor succes

Het vinden en overtuigen van goed personeel is erg lastig. Gekwalificeerde medewerkers kunnen in deze markt vaak kiezen uit meerdere geïnteresseerde werkgevers. Het is daarom van belang om over een sterk werkgeversmerk te beschikken. Met employer branding bouw je aan dat werkgeversmerk, zodat je makkelijker in staat bent om de juiste werknemers binnen te halen.

Wat is employer branding?

Employer branding is het positioneren van jouw bedrijf als een goede werkgever richting potentiële kandidaten. Daarmee is het een vorm van marketing, met het verschil dat je je bedrijf richting kandidaten positioneert in plaats van richting klanten. Hierbij kun je vergelijkbare tactieken en middelen inzetten als bij reguliere marketing, zoals funnels, content, nieuwsbrieven, social media, SEO en SEA. Het is daarom raadzaam om het versterken van je werkgeversmerk op te nemen in je integrale content strategie.

Waarom is employer branding belangrijk?

In deze hypercompetitieve markt wordt er enorm getrokken aan gekwalificeerde medewerkers. Goede medewerkers worden vaak benaderd en kunnen uit meerdere werkgevers kiezen. Daarom kiezen ze alleen voor jou als werkgever als je ze volledig kunt overtuigen. Om deze reden is het belangrijk om strategisch na te denken over hoe je deze kandidaten overtuigt.  Maar zodra je eenmaal de juiste werknemers op de juiste posities hebt kunnen ze veel impact maken voor jouw bedrijf. Daarom betaalt het investeren in een goed werkgeversmerk zich vanzelf weer terug.

Hulp nodig met je employer branding strategie?

Het kan verstandig zijn om samen met een expert naar je werkgeversmerk te kijken. Ik help je hier graag mee. Afhankelijk van je doelstellingen kan ik op dit gebied onder meer het volgende voor je doen:

  • Maken van een werken-bij pagina of website
  • (her)schrijven van vacatureteksten;
  • Interviewen van tevreden medewerkers;
  • Laten zien hoe is om bij jouw bedrijf te werken
  • Maken van content over je arbeidsvoorwaarden en je arbeidsomstandigheden
  • Opstellen van richtlijnen omtrent het benaderen van kandidaten

Samen aan jouw werkgeversmerk bouwen?

Voor elke organisatie is het slim om met employer branding aan de slag te gaan. Daar kan ik je bij helpen. Met jaren aan ervaring in de contentmarketing help ik je graag om de juiste kandidaten te overtuigen. Plan nu een afspraak in voor een vrijblijvende kennismaking en dan neem ik contact op.