Inhaker

Wat is een inhaker?

Een inhaker is content dat inspeelt op gebeurtenissen. Een inhaker is vaak ludiek en wordt meestal tijdens de betreffende gebeurtenis geplaatst. Je ziet ze veel rondom feestdagen, zoals Kerst, Pasen en Koningsdag. Ook rondom bepaalde evenementen, zoals een EK of WK voetbal zie je veel inhakers. Daarnaast zie je bij bepaalde nieuwsberichten of ontwikkelingen ook veel inhakers voorbijkomen.

Inhakers zijn vooral geschikt voor publicatie op social media. Daar zie je ze dan ook vaak voorbijkomen. Dit komt door de manier waarop content op social media verspreid wordt. Een bericht wordt vaak maar een paar dagen in het netwerk verspreid en daarna niet of nauwelijks meer. Daarom is actualiteit cruciaal op social media en inhakers zijn bij uitstek actuele content. Daarnaast is een inhaker na de betreffende gebeurtenis niet meer relevant en is het niet nodig dat het daarna nog verspreid wordt.

 

Voorbeelden van inhakers

koningsdag inhaker

Inhakers met koningsdag

Deze inhaker uit 2019 van Garmin is een voorbeeld van hoe je op een relevante manier met je product kunt inhaken op een feestdag.

Wk voetbal inhaker

Inhakers met een EK of WK

Een EK of WK voetbal staat garant voor een hoop aandacht. Met een goede inhaker kun je dan ook een hoop interactie en bereik voor je merk realiseren. Een leuk voorbeeld is deze van Seat rondom de wedstrijd tegen Spanje op het WK voetbal in 2014.

Inhaker nieuwsbericht

Inhakers op nieuwsberichten

Ook op voorbijkomende nieuwsberichten kun je soms leuk inhaken met je merk. Een voorbeeld is deze inhaker van technische groothandel Regts. Hier wordt ingehaakt op het containerschip Ever Given dat vastzat in het Suezkanaal.